Poleringsguide
Polera aluminium. Allt om hur man högglanspolerar aluminium.

Våtslipning

September 2nd, 2007 by zooloo

Att våtslipa aluminium har sina fördelar. När man våtslipar för hand så har man kontroll och känsla för arbetet, det blir minimalt med farligt slipdamm och risken att få partiklar i ögonen som när man kör med borrmaskin och vaxade trissor. Enda nackdelen är väl att det blir en del vätska att slabba runt med. Det är fullt möjligt att våtslipa ner en porig yta med grova papper, arbeta upp ytan undan för undan med finare korn och slutligen finslipa med 2000papper innan man gör en slutgiltig högglanspolering med glansvax och borrmaskin.

Räkna med att våtslipa en hel del då maskinbearbetning är begränsat när man slipar gjutgods med skrymslen och sänkor som inte trissan kan nå.Jag tycker det är svårt att tala om exakt vilka papper man ska köpa då effekten beror på hur hårt man pressar pappret och hur länge man använder innan man byter osv.

Som nybörjare vill man slipa kvickt så man får polera fram glans, vilket aldrig funkar. Tänk på grundprincipen och prova vad som passar dig. Här gäller det att göra ett noggrant arbete annars bli man bara besviken, en blank del med grova repor i är inte något som imponerar direkt. Våtslipning är överlägset när det gäller slätare ytor, med rätt papper och korkblock så går det snabbt att få bort porer och skador i ytan!

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.