Poleringsguide
Polera aluminium. Allt om hur man högglanspolerar aluminium.

Verktyg

September 2nd, 2007 by zooloo

Här ska jag lista de produkter som funkar bra när man ska polera aluminium och andra metaller i garaget på hobbynivå. Jag har hittat mina verktyg på Jula, Biltema, Clas Ohlson och liknande “nice price” hobbymeckar ställen. En riktig basic lösning är att använda finare filar och en bunt våtslippapper med olika kornighet, billigt och man slipper slipdammet. Funkar till mindre prylar.

Jag utgår från att det som skall poleras är gjutet och har en skrovlig och porig yta. Att högglanspolera aluminiumrör är ju rena barnleken, då behövs bara en polerskiva och Autosol eller Meguiars “all meta polysh”. Att polera gjutgods är något helt annat!

Kommer med produkter snart, jag inväntar besked från en leverantör för polermedel / mvh zooloo

borrmaskin

Borrmaskin

Ett bra hjälpmedel är självklart en borrmaskin. Min borrmaskin dog när jag hade polerat ett gäng delar, en gammal Black & Decker. Jag köpte en ny billig borrmaskin på Clas Ohlson och funkade riktigt bra. 239:- kostade den, förvånansvärt bra för dem pengarna kan jag säga.

Länk till borrmaskinen hos clas ohlson

3M lamellborste

3M Lamellborste

Denna borsten avverkar material snabbt och effektivt och ger dessutom en jämn yta. Något dyr tyvärr c:a 98:- på clas ohlsson. Jag har använt många lamellborstar och jag gillar dem skarpt. Jag använde mest medium.

Länk till 3Ms lamellborste hos clas ohlson

polerskiva

Polerskiva

Dessa tygskivor använder man vid slipning och polering med slipvax och polermedel. Funkar ju oxå kanon att polera prylar med Autosol för snabbrengöring osv. Jag provade dem billigaste, finns hos biltema.. dem var inget vidare. Lägg några kronor till och köp bättre. Jag hittade nyligen ett “made in china” kit på Jula för c: 70:- med 2st polerskivor. Dessa hittade jag på verktygsboden.

Länk till polerskivor hos verktygsboden

Tack för att du besöker poleringsguiden!

2 Responses

 1. Jesper

  Tjena

  Du, kan man stryka på enbart autosol på någon mopeddel?
  Ger det något?

 2. Liza

  Hej,

  Jag undrar om ngn har lyckats att polera skrapor på baksidan av en Iphone? Iphone som har alluminium baksida.

  Tacksam för förslag,

  Liza

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.